Over Stoffeertechniek.nl

Lolke van der Meulen begon in 1979 als agent voor een aantal buitenlandse toeleveranciers voor de stofferende meubelindustrie. Hij verkocht materialen die niet of moeilijk verkrijgbaar waren in Nederland en België.

Zijn samenwerking met het Duitse bedrijf OKE Tillner GmbH & Co KG verliep zo voorspoedig, dat dit al snel één van de grootste productgroepen van zijn bedrijf werd. Maar op het gebied van stofferen werden er ook innovaties bedacht. Nieuwe “stoffeertechnieken” om op verschillende manieren het werk te vergemakkelijken of om betere en mooiere resultaten te verkrijgen. Soms kon daardoor, niet onbelangrijk, zelfs de kostprijs worden verlaagd.

Lolke werd in 1998 ziek en heeft toen aan zijn zoon Iscar gevraagd om samen met hem het bedrijf voort te zetten. Dat werd een prima samenwerking die leidde tot nieuwe visies en vooral ook tot moderniseringen binnen het bedrijf. Op 1 januari 2002 heeft Lolke zich uit het bedrijf terug getrokken om meer van zijn leven en vrije tijd te gaan genieten. Helaas was dit maar van korte duur want vier maanden daarna is hij al overleden. Zijn naam is echter altijd aan het bedrijf verbonden gebleven.

In 2005 is er een nauwe samenwerking tot stand gekomen met ritsenproducent YKK Nederland B.V. Ritsen zijn immers ook een soort bevestigingstechniek voor stoffen. Er werden altijd al ritsen gebruikt in de stofferende meubelindustrie maar door veel te praten met meubelontwerpers en -ontwikkelaars bleken ritsen op nog heel veel meer manieren toe te passen. Inmiddels is ons bedrijf, door de in de praktijk opgedane kennis van technieken en toepassingen, voor een aantal (grote) meubelproducenten een belangrijke adviserende steun.

Wij voeren namelijk ook een uitgebreid scala aan kunststof profielen, die afzonderlijk of soms ook in combinatie met andere profielen voor de gewenste “stoffeertechnische oplossing” kunnen zorgen. Ook nieuwe ideeën van onze klanten kunnen we soms verder helpen ontwikkelen of verbeteren, onder andere door gebruikmaking van onze kunststofprofielen.

Waar het YKK ritsen en andere YKK producten betreft hebben we een uitgebreid leveringsprogramma in voorraad. Maar in principe kan vrijwel alles naar wens door ons geleverd worden: Elke soort rits (metaal of kunststof), iedere kleur, iedere maat, deelbaar, niet deelbaar en op de rol.

Voor meer informatie: Bekijk onze site, of neem contact met ons op!
Email: info@stoffeertechniek.nl
Telefoon: +31-314 344 344